Płatki

BEZGLUTENOWE PŁATKI GRYCZANE 200G- INCOLA BEZGLUTENOWE PŁATKI GRYCZANE 200G- INCOLA
Producent: INCOLA
Cena: 9,45 zł 10,50 zł
szt.
zobacz więcej
  • promocja
  • nowość
BEZGLUTENOWE PŁATKI JAGLANE-300 g- Incola BEZGLUTENOWE PŁATKI JAGLANE-300 g- Incola
Producent: INCOLA
Cena: 11,16 zł 12,40 zł
zobacz więcej
  • promocja
  • nowość
  • promocja
  • promocja
  • nowość
  • promocja
  • promocja
  • promocja
  • promocja
  • nowość

Płatki owsiane, kukurydziane, amarantusowe i inne

Śniadania w domu to najczęściej płatki z dodatkiem mleka lub jogurtu. Nie każdy jednak może sobie na nie pozwolić, zwłaszcza, kiedy choruje na celiakię. Dzieje się tak, ponieważ zdecydowana większość produktów zawiera gluten. Warto zaznaczyć, że poranek można rozpocząć również z płatkami bezglutenowymi, które praktycznie nie różnią się smakiem od ich tradycyjnych odpowiedników.

Duży wybór płatków bezglutenowych.

Płatki bezglutenowe to produkty wyprodukowane ze zbóż naturalnie bezglutenowych w warunkach uniemożliwiających kontakt produktu z glutenem. W asortymencie naszego sklepu z żywnością ekologiczną znajdują się popularne płatki owsiane bez glutenu, płatki kukurydziane i jaglane (z prosa), płatki z rozdrobnionych nasion – sojowe i lniane, płatki ryżowe i gryczane, a także coraz bardziej u nas popularne płatki z amarantusa, płatki z kasztanów jadalnych czy płatki z teff, czyli miłka abisyńska.

Dla dzieci, które uwielbiają słodkie śniadania idealnym rozwiązaniem będą płatki kukurydziano-czekoladowe. Zdrowe, bezglutenowe i pyszne.

Płatki owsiane bezglutenowe – doskonały pomył na śniadanie

Płatki owsiane górskie czy błyskawiczne? Wszystko zależy od preferencji. Różnica miedzy nimi polega na sposobie przygotowania. Płatki owsiane bezglutenowe są dobrym źródłem białka, aminokwasów, jak również witaminy E. Zawierają niezwykle zdrowe dla naszego organizmu nienasycone kwasy tłuszczowe oraz rozpuszczalny błonnik, w postaci Beta-glukanu, który wykazuje działanie obniżające poziom cholesterolu, jednocześnie przeciwdziałając cukrzycy typu 2 i chorobom nowotworowym.

 Pomysłów na wykorzystanie płatków niezawierających glutenu jest mnóstwo. Płatki bezglutenowe najczęściej stanowią podstawę pysznej, śniadaniowej owsianki, można dodać je do jogurtów, napojów mlecznych, lub wykorzystać do pieczenia ciastek, chleba, bułek czy domowych batoników.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl